Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پژوهشگر دینی گفت:صحیفه کتاب ارزشمندی است که حاوی ۵۴ دعا و پس از قرآن و نهج‌البلاغه یکی از مهمترین میراث گران‌بهایی است که برای عالم اسلام به جای مانده است.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای(فهما)، حجت الاسلام و المسلمین «احمد رضا باوقار» در نشست مجازی بزرگداشت مقام امام سجاد(ع) که به میزبانی کانون فرهنگی هنری یالثارات الحسین(ع) بخش سندرک شهرستان میناب برگزار شد، در معرفی صحیفه سجادیه توضیح داد: صحیفه کتاب ارزشمندی است که حاوی ۵۴ دعا و پس از قرآن و نهج البلاغه یکی از مهمترین میراث گرانبهایی است که برای عالم اسلام به جای مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ادعیه حاوی مطالب مهم خداشناسی، انسان شناسی، جهان شناسی، جایگاه و رسالت انبیا، جایگاه امامت، فضایل و رذایل اخلاقی و ... در این کتاب ارزشمند آمده است.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان هرمزگان در ادامه ضمن طرح این پرسش که امام سجاد(ع) چه هدفی را با طرح ادعیه دنبال می کرد، گفت: آن حضرت با توجه به شرایط خاص زمانه شیوه خاصی برای انتقال معارف دینی انتخاب کرد.

وی با اشاره به هم‌زمانی دوران امامت امام سجاد(ع) با چندین خلیفه و شرایط خفقان سیاسی و جهل و فساد، تصریح کرد: آن حضرت وظیفه هدایت و رهبری جامعه اسلامی را در چنین شرایطی برعهده داشتند و طی ۳۰ و اندی سال توانست جامعه را به سبک خاص و منحصر به فرد اداره و تحول ایجاد کند.

حجت‌الاسلام باوقار ادامه داد: «ابن ابی الحدید» نقل کرده است که امام سجاد(ع) در توصیف شرایط فرمود: « در تمام مکه و مدینه ۲۰ وجود ندارد که با ما باشد »، این از شرایط بد اعتقادی در آن دوران حکایت دارد که کار را برای سیدالساجدین سخت می کرد.

وی از واقعه حره و قتل و عام مردم مدینه و حمله به کعبه به عنوان اتفاقات صعب و بد آن دوران اشاره کرد و گفت: امام در چنین شرایطی چندین سیاست را دنبال کرد تا معارف از دست نرود و تربیت جامعه اسلامی در مسیر صحیح قرار گیرد.

این پژوهشگر حوزه دین با ذکر این نکته که امام سجاد(ع) برای حفظ دین مسیری که پدر بزرگوارشان ایجاد کرده بودند را با یک حرکتی حاوی چند هدف آغاز کرد، افزود: این حرکت شامل تربیت مردم برای نزدیک کردن آنها به اهل بیت(ع) بود.

وی از اولین گام به عنوان مقدمه سازی برای پذیرش مردم (عمده آن از طریق دعا انجام می شد) یاد کرد و گفت: امام با توجه به شرایط حاکم بر جامعه، به دنبال تقابل مستقیم با حکومت نبود بلکه از طریق دعا به دنبال سوق دادن مردم به سمت و سو و بیان معارف دینی بود.

حجت‌الاسلام باوقار از شناساندن وجود مبارک رسول خدا(ص) به عنوان دومین گام نام برد و عنوان کرد: امام سجاد(ع) در خطبه شام در مسجد اموی زمانی که خود را معرفی کرد فرازهایی از شخصیت رسول الله(ص) را بیان کرد و همچنین در دعاهای صحیفه سجادیه به بهترین شکل پیامبر را معرفی کرده است.

وی شناساندن اهل بیت(ع) به مردم را گام سوم حضرت برشمرد و بیان کرد: اتفاقی که در کربلا افتاد ظلم آشکار به اهل بیت بود و امام سجاد(ع) بلافاصله پس از عاشورا اقدام به معرفی و شناساندن اهل بیت و مصادیق این بزرگواران کرد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در امور اهل سنت استان هرمزگان از شناساندن معارف ناب اسلام به عنوان گام پنجم امام سجاد(ع) یاد کرد و گفت: آن حضرت آموزش‌های گفتاری را در قالب زبان دعا در دستور کار قرار داد.

وی تبیین موارد حقوقی را از دیگر اقدامات امام زین العابدین(ع) ذکر کرد و افزود: یکی دیگر از آثار گرانمایه آن حضرت دعای مکارم الاخلاق است.

حجت‌الاسلام باوقار با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار کرد: یکی از منویات مقام معظم رهبری در این بیانیه سبک زندگی اسلامی است که در دعای مکارم الاخلاق معارف عمیقی در رابطه با سبک زندگی اسلامی وجود دارد.

وی یادآور شد: تلاش‌های امام سجاد(ع) در راستای نشر معارف دینی توانست دانشگاه امام صادق(ع) را پایه گذاری کند که برای نسل‌های آینده نتایج ارزشمندی به همراه داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صحیفه سجادیه حجت الاسلام امام سجاد ع آن حضرت اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۴۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام در نشست ستاد گرامیداشت دهه کرامت، اظهار داشت: در دهه کرامت مناسبت سالروز ولادت سه تن از بزرگان دینی را داریم که پرداختن به شخصیت و زندگی آنها می‌تواند ما را در تبیین و تقویت معارف ولایی و دینی کمک بسزایی کند.

وی افزود: هر قدر بر معارف الهی و ولایی جامعه بیفزاییم به همان میزان جامعه را در برابر آسیب‌ها مصون نگه داشته‌ایم.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام با بیان اینکه صدور انقلاب اسلامی ایران به جهان موفقیت‌آمیز بوده و امروز این معارف حتی در کشور‌های غربی نیز نفوذ کرده است، اضافه کرد: امروز شاهد هستیم که دانشجویان آمریکایی آگاه و بیدار شده و در برابر استکبار بلند شده‌اند که این حرکت‌ها آثار و برکات صدور انقلاب است.

بیشتر بخوانید

در جنگ روایت‌های دشمن باید هوشیار باشیم

وی بیان داشت: این در حالی است که باید در تقویت و تبیین معارف دینی و ولایی در داخل کشور اقدامات بیشتری انجام دهیم و از ظرفیت‌های موجود نهایت استفاده را ببریم.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام گفت: معارف الهی در دل‌ها نفوذ پیدا می‌کند، چون با فطرت انسان‌ها و عقلانیت سازگار است و در همین راستا کسی نمی‌تواند جلوی نفوذ معارف ولایی انقلاب اسلامی ایران را بگیرد.

وی تصریح کرد: اسلام ناب غنی از اخلاق و معرفت است و در دین ما کمبودی وجود ندارد از همین رو باید از فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود استفاده کرد و در تبیین معارف دین به ویژه برای نسل جوان کوتاهی نکنیم.

حجت الاسلام والمسلمین نکونام با تاکید بر اینکه برنامه‌های دهه کرامت مبتنی بر تولید محتوا باشد، ادامه داد: فضاسازی مهم است، اما از آن مهمتر اجرای برنامه‌های تبیینی است.

گفتنی است؛ دهه کرامت ۱۴۰۳ از جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ و یکم ذی‌القعده ۱۴۴۵ شروع می‌شود و تا دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ و ۱۱ ذی‌القعده ۱۴۴۵ ادامه دارد.

دهه کرامت ۱۱ روز ابتدایی دهه اول ماه ذی‌القعده است که همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) در یکم ذی‌القعده آغاز و با ولادت برادرش امام رضا (ع) در ۱۱ ذی‌القعده پایان می‌یابد.

در دهه کرامت برنامه‌های جشن و شادی در ایران برگزار می‌شود و در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز‌های یکم ذی‌القعده به عنوان روز دختر، پنجم ذی‌القعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرک، ۶ ذی‌القعده روز بزرگداشت احمد بن موسی بن جعفر معروف به شاهچراغ و ۹ ذی القعده روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای برگزار شد
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی